Staranje naše kože je posledica številnih vzrokov, ki so lahko naravni ali pa nanj vplivajo zunanji dejavniki.

Naravno se koža z leti stara zaradi zmanjšane vsebnosti vlage in maščobe v njenih celicah, zaradi razgradnje kolagenske strukture, ki skrbi za njeno elastičnost in zaradi upočasnjene regeneracije celic. Med zunanjimi dejavniki, ki škodljivo vplivajo na našo kožo in pospešujejo proces staranja, so UVA/B sončni žarki, ki poškodujejo DNA, kajenje, spremembe na nivoju hormonov in druge škodljive snovi iz okolja.

V naši naravi je, da želimo posledice staranja zaustaviti in popraviti poškodbe, ki so že nastale. Zato uporabljamo najrazličnejše postopke od korektivnih kozmetičnih sredstev, kislinskih peelingov, s katerimi odstranjujemo odmrle celice povrhnjice, do ablativne terapije z laserjem s katero odstranjujemo vrhnje plasti kože do določene globine. Pri nekaterih od teh metod obstajajo določena tveganja.

Predstavljamo vam možnost zaustavljanja procesa staranja z manj znano, vendar dobro preizkušeno metodo z mikroiglicami, ki imajo velik vpliv na regeneracijo kožnih celic. Obravnava kože z mikroiglicami je nežna in koži neškodljiva terapija le pod pogojem, da se uporabi pripomoček, ki je visokokakovosten. Tak pripomoček je Iglični Roler in PREMIUM Iglični Roler in Derma Repair.

Omenjeni pripomočki imajo zelo drobne mikroiglice dolžine 0,2 do 2,0 mm s katerimi prodrejo skozi zunanjo plast – vrhnjico kože, ki jo imenujemo tudi Stratum Corneum ali rožena plast. Ta je sestavljena iz keratina in odmrlih celic, ki so glavna ovira za prehod učinkovin skozi kožo. Pozitivni učinek našega pripomočka temelji na stimulaciji tvorbe kolagena, ki podpira večino tkiva in skupaj s keratinom iz vrhnje plasti kože vpliva na njeno čvrstost in elastičnost.

Na posameznih predelih kože se včasih pojavijo obloge, ki nastanejo zaradi zamašenih izvodil lojnic in znojnic ob katerih se sprijemajo delci epitelnih celic. Te obloge se z drobnimi iglami učinkovito odstranijo. Koža lahko dobesedno bolje diha, razširjene pore pa se vidno zmanjšajo. Koža se skozi življenje spreminja. Z leti veliko maščevja izgine, usnjica in vrhnjica se stanjšata. Prav tako se z leti poslabša prekrvavitev kože, zato se tudi cikel obnavljanja kože podaljša. Koža zgublja prosojnost in pridobi rahlo siv odtenek. Mikroiglice odstranjujejo odmrle celice rožene plasti in spodbujajo obnavljanje vrhnje plasti kože.
Izvajanje mikro-kolagenske terapije z omenjenimi pripomočki  2 do 3 krat na teden popolnoma zadostuje, da bo postala vaša koža spet mehkejša, prozornejša ter da se bo struktura kože vidno izboljšala in povrhnjica obnovila. Vse to pa so značilnosti mladostne kože. Z omenjenimi izdelki  je uspeh naših prizadevanj zagotovljen.

This entry was posted in Derma Repair, Derma Roler. Bookmark the permalink.

1 Response to Staranje naše kože je posledica številnih vzrokov, ki so lahko naravni ali pa nanj vplivajo zunanji dejavniki.

  1. Maruška says:

    Sem zelo zadovoljna z Igličnim Rolerjem, priporočam ga prav vsem!

Komentiraj